Alimentació

Des que Hipòcrates, el “pare de la medicina”, va pronunciar les seves cèlebres paraules,“que el teu aliment sigui la teva medicina, i la teva medicina, el teu aliment”, la incidència de l’alimentació en la salut ha estat àmpliament corroborada. No obstant, però, la qüestió de la dietètica humana continua essent, en bona mesura, un enigma. Per bé que al segle XXI podem accedir a nombrosos estudis, propostes i experiències dietètiques, no resulta fàcil discernir les veritats que podem trobar-hi, ja que sovint se’ns presenten conclusions contradictòries, confuses o disfuncionals.

Hi ha, tanmateix, una idea fonamental comunament acceptada per totes les propostes dietètiques, una idea tan senzilla com transformadora, a saber: convé menjar amb consciència. I és que durant molt de temps, i encara avui en dia, la immensa majoria dels éssers humans, en la immensa majoria dels àpats, mengem amb un alt grau d’inconsciència: no sabem gaire sobre les implicacions d’allò que mengem i de la manera com mengem, donat que no li prestem gaire atenció. Tanmateix, en les darreres dècades cada cop més persones ens estem adonant que aquesta inconsciència resulta danyosa per a la vida del nostre organisme, de la nostra societat i dels ecosistemes que ens sustenten, de manera que estem mirant de posar-hi remei.

És per tot això que a les Trobades de NodriMent procurem fomentar la consciència en el menjar, és a dir, fer àpats atenent a les seves implicacions en els àmbits ecològic, polític, laboral, nutricional, fisiològic, gastronòmic, … Ens inspirem sobretot en la dietètica vitalista, proposada inicialment per Arnold Ehret, el gran naturòpata alemany que va investigar sobre les fonts de la vitalitat en el nostre organisme i va ajudar a sanar a milers de persones a través del Sistema Curatiu per Dieta Amucosa, una proposta focalitzada en la depuració progressiva del nostre organisme.

Els àpats de les Trobades de NodriMent són aptes per a tots els paladars i compatibles amb un gran ventall d’opcions dietètiques. Acostumen a ser menjars senzills i casolans, lleugers i saciants, saludables i ecològics, vegetarians i vegans, suculents i saborosos, locals i de temporada.