Història

La petita història de les Trobades de NodriMent comença l’hivern del 2015, a l’Escala, amb les “Infusions Filosòfiques”, cinc vetllades molt espontànies i casolanes en les quals vam reflexionar sobre «Què és la filosofia?», «Gratitud, Gratuïtat i Gràcia» i «L’Amistat». D’altra banda, a l’estiu d’aquell mateix any, vaig muntar una parada de batuts de fruita ecològica…

Aquestes dues experiències tan diferents i independents, un cicle de vetllades filosòfiques i una parada de batuts, van confluir en la concepció d’un nou projecte: unes trobades filosòfiques i alhora alimentàries, per tal de nodrir el cos i la ment al mateix temps, per avançar col·lectivament en el sentit de «mens sana in corpore sano».

Així, a la primavera del 2016 van incorporar-se més persones a l’equip d’organització i vam realitzar un seguit de Vetllades Filosòfiques amb el nom de FruitSofia: «Cosmovisió», «Política» i «Què és la filosofia?». Aquestes trobades ja anaven acompanyades d’un bon berenar, i, en elles, vam posar en funcionament l’economia del regal, cosa que va permetre que els participants fessin aportacions diverses (col·laboracions, cessions i donacions) que van contribuir notablement al creixement del projecte, llavors en estat embrionari.

Des de la primavera del 2016 les idees han anat madurant poc a poc, amb els aires i les llums de l’Empordà. Hem estat desenvolupant dinàmiques de treball en equip, ordenant i catalogant la biblioteca, formant-nos en nous àmbits, investigant noves filosofies, elaborant aquest lloc web… I finalment, a principis del 2018, fem una «Caminada & Calçotada & Filosofada & Musicada» com a punt d’inici de les Trobades de NodriMent en la seva nova etapa, i, a la primavera, publiquem aquest lloc web.