Llibres

EL COMÚ CATALÀ (David Algarra Bascón, 2015)

Aquest llibre ens explica “la història dels que no surten a la història”, és a dir, la història del comú, la de la gent del poble, amb els seus valors, costums, problemàtiques i institucions, i es focalitza en Catalunya durant l’Edat Mitjana. És un estudi realitzat de forma independent i autogestionada, però basant-se sovint en la literatura historiogràfica acadèmica i especialitzada. Ha estat editat en català per Potlach i en castellà per Cauac. La meva aportació és un epíleg, en el qual, prenent una cançó com a pretext, hi exposo algunes reflexions sobre la importància de recordar l’esperit del comú dels nostres avantpassats i de contrarestar els biaixos de la historiografia dominant.

REVOLUCIÓN INTEGRAL (VVAA, 2016)

En els darrers anys s’han fet tres Trobades de Reflexió sobre Revolució Integral, un concepte proposat inicialment per Félix Rodrigo Mora i adoptat per diversos col·lectius i persones arreu de la Península Ibèrica i més enllà. L’editorial Potlach ha publicat dos llibres recopilatoris de les ponències que es van fer en aquelles trobades; s’hi aborden una gran diversitat de temàtiques per part de diversos autors. El meu gra de sorra va ser un article sobre Espiritualitat i Revolució que va ser llegit en veu alta a la primera Trobada i que ha estat inclòs en el llibre. Està disponible en PDF i en paper.

CRISIS MULTIDIMENSIONAL Y DEMOCRACIA INCLUSIVA (Takis Fotopoulos, 2005) 

Quina és al causa fonamental de la crisi multidimensional (econòmica, ecològica, política, cultural, etc.) que vivim en el món contemporani? Per a Takis Fotopoulos és la immensa i creixent concentració de poder que sorgeix com a resultat de les dinàmiques del sistema estatal-mercantil. I quina és, així doncs, la solució? La transició cap a un nou sistema de valors i d’institucions que podem anomenar Democràcia Inclusiva i que l’autor delinea en les pàgines d’aquest llibre. El vaig traduir al castellà en col·laboració amb la Laia Vidal i altres companys/es.

DÉTOURNÉ MAGAZINE #3 (VVAA, 2010)

Això no és un llibre, però ho sembla. És una revista gruixuda feta d’articles llargs que aborden en profunditat diverses qüestions: la crisi del sistema de transport hegemònic, l’autogestió municipal llibertària, la crisi biològica de la humanitat, la Democràcia Inclusiva i les estratègies de transició cap a una nova forma de societat… Amb l’ajuda de la Nau Côclea, en Carlus Jové i la Laia Vidal, vaig editar aquesta revista al 2010. Vam publicar-la en paper amb una tirada de 2000 exemplars que van ser distribuïts gratuïtament arreu de Catalunya.