Jornada Pintegral

[ESPAÑOL DEBAJO · ENGLISH BELOW]

Aventurers de la vida:

Artistes de l’autocreació:

Aprenents de la integralitat:

El 4 de març tenim una cita!

Una proposta per a expandir la pau del nostre cor.

Una trobada per a obrir les fonts del poder conscient.

Una via per a explorar hàbits genuïnament positius.

La primera Jornada Pintegral.

Cultivarem la ment, l’emoció, el cos, l’ànima.

Generarem connexió cordial i cohesió grupal.

Coneixerem una naixent metodologia pel desenvolupament personal-natural-integral.

Ballarem, cantarem al voltant del foc.

Gaudirem d’àpats saludables.

Reflexionarem plegats.

Pau. Positivitat. Poder.

Repte. Camí. Ascens.

Cap a la Nova Terra.

És el teu destí?

Lluna plena. Bosc Sa.

Sents la crida?

Blai

Continua llegint «Jornada Pintegral»

Web en Reconstrucción

[ESPAÑOL]

Querid@s:

Durante otoño del 2022 e invierno del 2023, esta web se encuentra en proceso de reconstrucción.

Se irán incluyendo nuevos apartados, re-diseñando la estética, re-ordenando el contenido.

Y, en cuanto sea posible, haremos la versión en catalán y en inglés.

¡Gracias por vuestros interés y apoyo!

¡Seguimos!

Blai

[CATALÀ]

Benvolguts/des:

Durant aquesta tardor del 2022 i hivern del 2023, aquesta web es troba en procés de reconstrucció.

S’aniràn incloent nous apartats, redissenyant l’estética, reordenant-ne el contingut…

I, tan aviat com sigui possible, en farem la versió en català i en anglès.

¡Gràcies pels vostres interès i suport!

Blai

[ENGLISH]

During this autumn of 2022, this website is in the process of reconstruction.

New sections will be included, redesigning the aesthetics, rearranging the content…

And, as soon as possible, we will make the version in Catalan and in English.

¡Thank you for your interest and support!

Blai

Círculo Consciente y Cordial Sobre la Situación y la Solución

[ESPAÑOL DEBAJO – ENGLISH BELOW]

Hola!

T’escric per convidar-te a una nova edició del Cercle Conscient i Cordial Sobre la Situació i la Solució.

Com potser ja saps, es tracta d’una trobada per a reflexionar plegats sobre tot el que està passant, tant al nostre món exterior (la crisi eco-social, la «pandèmia», la «vacunació», les restriccions de drets, els moviments populars emergents…) com al nostre món interior (els plantejaments, emocions, pensaments, valors i visions que tenim). Un encontre per desenvolupar la nostra humanitat més genuïna i cultivar la nostra llibertat més fonamental. Una vetllada per a posar consciència als grans reptes que afrontem i madurar les nostres actituds, activitats i accions per a què resultin ben fructuoses com a part de la Solució. Un context per a teixir xarxa i construir comunitat des del cor. Una via per enfortir-nos en l’àmbit filosòfic, espiritual, anímic i estratègic.

Continua llegint «Círculo Consciente y Cordial Sobre la Situación y la Solución»

Por una salida razonable a la crisis de la Covid (Manifiesto)

[ESPAÑOL DEBAJO – ENGLISH BELOW]

Per a una Sortida Raonable a la Crisi de la Covid (Manifest)

Benvolgut/da:

Voldria compartir amb tu el fet que en els darrers mesos he participat en un grup interdisciplinari d’àmbit espanyol que, després d’investigar de manera independent sobre diversos aspectes de la gestió que s’està fent de la Covid-19, ha escrit i impulsat un manifest: «Per a una Sortida Raonable a la Crisi de la Covid».

A través d’aquesta declaració col·lectiva s’exposa, de manera lògica i documentada, que algunes de les mesures contra la Covid que s’apliquen al nostre país o a d’altres del nostre entorn (passaports sanitaris, inoculació massiva i indiscriminada de medicaments experimentals, etc.) no tenen en aquests moments ni veritable base científica ni cap justificació sanitària, però, en canvi, atempten contra els drets fonamentals de les persones i han obert algunes tendències molt antitètiques al desenvolupament democràtic de les societats contemporànies.

El manifest aporta també una sèrie de propostes concretes per abordar la crisi de la Covid d’una manera més assenyada, racional, respectuosa, científica i d’acord amb el bé comú.

Entre els 150 signants inicials hi ha persones com la Teresa Forcades (metgessa i teòloga), en Jordi Pigem (escriptor i filòsof), la Heike Freire (pedagoga, psicòloga, filòsofa i escriptora) o la Nines Maestro (metgessa i exdiputada), així com nombrosos professionals de la cura de la salut i/o amb una notable formació cientificotècnica.

Convé que aclareixi que no comparteixo el 100% de les declaracions que es fan en aquest manifest: discrepo en el contingut i l’enfocament d’alguns punts, doncs, al meu parer, la crisi que estem vivint mundialment des de fa 20 mesos no és, principal i primordialment, una crisi sanitària, sinó una crisi civilitzatòria d’arrels eco-socials profundes que es manifesta i es revesteix com a crisi sanitària. Crec fermament que la única veritable sortida d’aquesta crisi civilitzatòria és la construcció d’una nova forma de viure i d’organitzar-nos en societat que reemplaci el model egocentrista, estatista i capitalista, que resulta ja tan obsolet com danyós. Des d’aquest punt de vista, algunes de les anàlisis i propostes del manifest resulten una mica superficials, parcials, incompletes o fins i tot desencaminades.

No obstant això, considero que, en les circumstàncies actuals, resulta adequat i important que fem un front comú crític amb el relat oficial i les mesures oficials. Aquest front pot incloure una diversitat de visions, algunes més radicals i d’altres menys, algunes més transformadores i d’altres menys, algunes més àmpliament informades i d’altres que han investigat en menor mesura. El “mínim comú denominador” que ens uneix en aquesta aliança és que som persones que ens hem adonat que el relat oficial se sosté sobre una considerable quantitat d’ocultacions i falsedats, i que està servint per conduir les societats contemporànies cap al creixement de diverses formes d’irracionalitat, despropòsit i despotisme.

És per això que secundo aquest manifest. I tinc la convicció que signant-lo i difonent-lo estem contribuint a promoure solucions que veritablement salven vides, alhora que defensem els nostres drets fonamentals, recolzem el desenvolupament d’una ciència imparcial i al servei de la ciutadania i tenim cura de la nostra assenyada cohesió social.

I tu, vols signar-lo?

Blai

Continua llegint «Por una salida razonable a la crisis de la Covid (Manifiesto)»

Una Locura Descomunal

[ENGLISH BELOW – CATALÀ A SOTA]

* * *

«La locura es algo raro en los individuos —pero en los grupos, partidos, pueblos y épocas es la norma.»

Friederich Nietzsche


* * *

Queridos/as:

Si la inoculación de las llamadas «Vacunas de la Covid» es un acto ya notablemente inconsciente e irracional para el caso de los adultos dado que son medicamentos experimentales, peligrosos, ineficaces e innecesarios—, para el caso de los niños y adolescentes (que tienen un riesgo más bajo, muy bajo, de sufrir gravemente la Covid y un riesgo más alto, muy alto, de sufrir algunos de los efectos nocivos de las «vacunas») esta inconsciencia e irracionalidad aumenta hasta proporciones monstruosas.

Continua llegint «Una Locura Descomunal»

15 Mesos, 15 Documentals

[ENGLISH BELOW – ESPAÑOL DEBAJO ]

Benvolguts/des:

Han passat quinze mesos des que el primer cas de Covid-19 va ser detectat a la ciutat xinesa de Wuhan i un any des que les suposades «mesures sanitàries», pretesament encaminades a aturar la presumpta «pandèmia», van començar a aplicar-se als territoris regits per l’Estat espanyol.

En aquest temps, nombroses persones capacitades, intel·ligents, honestes i valentes han estat fent-se preguntes. Preguntes pertinents per esbrinar què està succeint realment. Les respostes, naturalment, han anat sorgint. I han anat encaixant les unes amb les altres, revelant una realitat molt diferent d’allò que narra el relat oficial.

Els 15 documentals que trobaràs a continuació presenten una síntesi d’aquest enorme esforç mundial d’investigació pluridisciplinària feta des dels valors humans i pels drets humans.

La genuïna ciència, la veritable democràcia i l’autèntica filosofia coincideixen en un principi fonamental, a saber: convé debatre de forma transparent, oberta i racional les diverses idees, teories i propostes sobre cada qüestió.

Avui, però, les elits del poder econòmic, polític i mediàtic es dediquen a soscavar el debat transparent, obert i racional sobre diverses qüestions, i, en especial, sobre tot allò que es relaciona amb el fenomen de la «Pandèmia». Aquestes elits, i els sectors socials més subordinats a elles, recorren a la censura, el silenciament, la tergiversació, les fal·làcies i les falsedats repetides massivament com a forma d’imposar el seu relat, el relat oficial.

Davant d’aquesta situació, considero que és el meu deure -i el de tothom que vulgui ser fidel als principis fonamentals de la ciència, la democràcia i la filosofia- conèixer i compartir aquests continguts que estan essent silenciats, tergiversats i censurats pels poders imperants, i que, tanmateix, plantegen qüestions d’extrema importància i urgència per a la vida de tots i cada un de nosaltres.

Cordialment,

Blai

Continua llegint «15 Mesos, 15 Documentals»

La Política Provital no està a la Papereta ni al Parlament…

Assemblea

[ESPAÑOL DEBAJO – ENGLISH BELOW]

Podem definir la Política com la dimensió de l’existència humana que concerneix a la reflexió, la deliberació i la decisió sobre els assumptes de la Polis, és a dir, l’esfera pública.

Aquesta dimensió humana, com tantes altres, sofreix actualment profundes adulteracions i fortes degradacions. Ha sigut usurpada, des de fa més de dos segles, per un sistema oligàrquic estatista que es disfressa de democràcia.

Però, tot i la colossal maquinària propagandística que sosté i recolza aquest sistema, en les darreres dècades innombrables persones ens hem adonat, de forma intuïtiva o de forma plenament conscient, que la participació que ens ofereix la “democràcia representativa” és insignificant en el millor dels casos i un engany en el pitjor.

Continua llegint «La Política Provital no està a la Papereta ni al Parlament…»