Nova Etapa

Algunes persones ja ho haureu notat: en els darrers anys he estat més aviat en silenci… De tant en tant he enviat alguna notícia, aportació o convit a través de la meva llista de Correu-E, però, tanmateix, gairebé no he publicat nous articles, pràcticament no he participat en assemblees i he deixat de fer dotzenes de conferències com feia en els anys anteriors. Necessitava recés, renovació, replantejament.

Si el període 2010-2014 va ser per a mi una etapa fortament marcada per la meva tasca d’activista cultural i polític en favor de la Democràcia Inclusiva i la Revolució Integral, en el període 2014-2018 he transitat per una etapa caracteritzada per la recerca amplia, la investigació integral i la reflexió profunda, tot qüestionant, matisant, renovant o reformulant moltes idees i pràctiques de la meva etapa anterior. Per això vaig anar a viure en un refugi de pedra i una autocaravana al mig del bosc i em vaig posar a llegir obres molt variades, a concebre nous projectes i a practicar exercicis de desenvolupament personal…

M’he sentit una mica, en aquesta darrera etapa, com els budistes tibetans que tradicionalment es retiren tres anys, tres mesos i tres dies per a connectar amb el seu «foc sagrat interior». O com l’eruga que s’entortolliga i s’entafora en la seva crisàlide per a fer possible la metamorfosi: mentre la crisàlide roman gris i inanimada per fora, per dins s’hi va engendrant una colorada papallona…

Però aquest període ha arribat al seu fi. En sintonia amb l’estació dels naixements, dels brots i dels floriments en que ens trobem, una nova etapa està començant definitivament en la meva vida. I és clar que el procés de qüestionament, d’aprenentatge i de recerca no acaba mai, però, tanmateix, sento que ara és el moment de tornar intensament a l’acció per a erigir nous projectes basats en les idees noves o renovades que s’han revelat dins meu darrerament.

I és que cal que afrontem els reptes que tenim per davant.

Els reptes d’aquesta meva nova etapa són anàlegs als que, a parer meu, tenim com a humanitat en el nostre segle. Conjugar la comprensió i la transformació del nostre món interior amb la del nostre món exterior. Ser conscients que la vida és evolució, i que l’evolució està constituïda per etapes, i que, en el segle XXI, ens trobem en un període vacil·lant i ambivalent, un segle de transició entre dues grans etapes. Esdevenir un agent de canvi positiu, és a dir, operar en favor de la Vida, és a dir, participar de les (R)Evolucions Integrals en la Consciència, la Cultura i al Civilització. Aquests són els reptes.

Moltes gràcies, benvolgut/da lector/a, per formar part, d’alguna manera, d’aquesta aventura!

Blai Dalmau Solé
Alt Empordà, Primavera 2018

 

2 respostes a «Nova Etapa»

 1. Gràcies per compartir!! Blai
  Estic d´acord amb tu, aquests són els reptes, i els hem de portar al nostre dia a dia. Tots i totes tenim l´obligació de fer aquesta transformació interior i podem, cal fer-ne una prioritat en la nostra vida. Això ho canviarà tot.
  Molt interessant el video

  Una abraçada.

  1. Hola Imma!

   És una alegria llegir les teves paraules, tan plenes de bona energia. Amb elles has estrenat la secció de comentaris d’aquest nou lloc web! 🙂 Gràcies!

   Efectivament, portar aquests reptes al dia a dia és el gran repte.

   M’alegro que t’hagi resultat interessant el vídeo.

   Abraçades i records per tota la família! : )

   Blai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *